Fakta om arenan och kontakt

Arenan mitt i centrala Luleå full av möjligheter genom sitt stora antal hallar, lokaler, ytor och förmåga att kunna förvandlas till just det som önskas för arrangemanget.

Omklädningsrum/loger
I arenan finns det på entréplan 7 omklädningsrum och 2 domarrum och i källaren (plan 1) 11 omklädningsrum. I källaren finns det även 1 dambastu och 1 herrbastu som är öppna efter speciella öppettider. Samtliga omklädningsrum går att styra med kodlås enligt önskemål. I omklädningsrummen finns det möjlighet att koppla upp sig mot nätverket via TP-uttag.
Parkering
Gäster till arrangemang i Luleå Energi Arena hänvisas till de publika parkeringarna i Luleå. Mellan Luleå Energi Arena och Pontusbadet mot Skomakargatan finns den närmsta största parkeringen.

I närhet till arenan parkerar du i Kulturens hus parkeringsgarage, i Smedjans- eller Karpens parkeringsgarage. Du kan också parkera på parkeringen utanför Strand Galleria och promenera ett par hundra meter till arenan via Bastugatan fram till huvudentrén.

Handikapparkering
Utanför Luleå Energi Arena på framsidan mot Bastugatan och Norra hamn finns två stycken handikapparkeringar mot väggen vid badhuset. Dessa platser är till för dem som besöker arenan eller badhuset med giltigt tillstånd. Det finns även två stycken platser på baksidan av badhuset mot Skomakargatan.

OB-platser
På Skomakaregatan i södergående riktning finns det en lång uppställningsplats för OB-bussar i samband med arrangemang. På arenaväggen finns två (2) stycken olika ”kattluckor” för att använda i samband med att Triax- eller annat kablage dras in.
Pressplatser
I våning 4 (mediaplan) finns två stycken mediarum med plats för 4-5 personer i varje rum samt en pressläktare på våning 3 med plats för ca 10 personer. Mediarummen är lämpliga för radiosändningar eller vid behov av rum till bildredaktör eller liknande.
Tvättstuga
I arenan finns en tvättstuga som vid behov nyttjas. Tag kontakt med servicemännen inför ditt arrangemang för mer information.
Godsmottagning
Bastugatan 4A är arenan godsmottagning där en lastbrygga finns.

Säkerhet
I arenan är alla servicemän utbildade på HLR och hjärtstartare.
Vid större arrangemang kompletteras detta ofta med ordningsvakter, sjukvårdspersonal och läkare.
Det finns två hjärtstartare i arenan, automatiskt utrymningslarm och flertalet brandsläckare.

Maskinpark
Arenan har två (2) pallbjörnar, en (1) pallbjörn med långa gafflar, en (1) led-staplare och ett antal olika vagnar för transport. Vid speciella tillfällen hyrs sax- eller skyliftar in. Traktorlossning går också att lösa om detta meddelas i god tid innan.

Till- & Från arenan

Sjukrum
I direkt anslutning till stora foajén finns det ett sjukrum som kan upplåtas vid arrangemang för arrangörens sjukvårdspersonal.

Hjärtstartare
Det finns två (2) hjärtstartare på arenan i larmade skåp. En (1) utanför vaktmästeriet på entréplan och en (1) i källaren utanför K-hallen.

Övrigt
Den här sidan uppdateras kontinuerligt.

Utrustning på arenan
På arenan finns det flertalet olika typer av utrustning att hyra, så som t.ex.

  • Scendelar (upp till 180 kvm) med ben i olika längder.
  • Fällbord 1800 x 800 mm.
  • Runda ståbord.
  • ca 1000 stolar med svart tygsits.
  • Backdrop 9 x 22 meter.
  • Elcentraler och kablage.
  • Täckmattor (gummi) 2 x 20 meter för att täcka sportgolvet som skydd.
  • Täckmattor grafitgrå nålfiltsmattor 1000 kvm.
  • Idrottsutrustning till diverse olika sporter.

Kontakta oss