Sport

Här kommer vi uppdatera med mer information om all idrott som genomförs i arenan.

 

 

Luleå Energi Arena - Visit Luleå

Idrott - Vad vill du uppleva?

Mängder av idrott för din underhållning

Idrott, Innebandy, Landskamp Finnkampen Innebandy 5-6 februari 2022 5/2

5-6 Februari 2022 spelas sedan Finnkampen för damlandslaget och U19-damlandslaget.

För första gången genom tiderna ska Luleå arrangera landskamper i innebandy. Finnkampen 2021 och 2022 avgörs i Luleå Energi Arena. – Vi ska se till att det blir riktigt häftiga arrangemang och en riktig folkfest för folksporten innebandy, säger Norrbotten IBF:s Gustaf Vallgren, projektledare för Finnkampen. På mindre än ett år får publiken i Luleå uppleva alla fyra svenska landslag i innebandy. 6-7 februari 2021 avgörs Finnkampen för herrlandslaget och U19-herrlandslaget. 5-6 februari 2022 spelas sedan Finnkampen för damlandslaget och U19-damlandslaget.

– Det här betyder väldigt mycket för innebandyn i Norrbotten. Det finns ett stort intresse kring innebandyn här och att vi kan få hit världens bästa spelare kommer självklart höja intresset ytterligare. Ett starkt och gediget samarbete mellan Norrbottens IBF, RF-SISU Norrbotten och Luleå Business Region AB/Luleå Kommun ligger bakom att vi nu har fått möjligheten att arrangera Finnkampen.

-Nu börjar det stora arbetet inför arrangemangen, där vi ska se till att leverera så att det blir riktigt häftiga arrangemang, säger Conny Björnfot, ordförande för Norrbottens Innebandyförbund.

FINNKAMPEN 2021 OCH 2022 | Innebandy.se

Visa kalender & fler events
Vad vill du göra?

Kontakta oss för frågor, bokningar eller annat

Kontakta oss