Om Arenan

Luleå Energi Arena är en mötesplats i centrala Luleå med en slående utsikt över Norra hamn. Här finns oändliga möjligheter tack vare de stora antalet hallar, lokaler, ytor samt förmågan att kunna förvandla hallarna till det som önskas – oavsett idrott eller arrangemang.

Under sommaren 2012 byggdes Pontushallen om till den idag större och modernare Luleå energi Arena. Bygget var klart i juli 2013 och invigdes i augusti samma år. På insidan av arenan skapade man större ytor och bättre sikt än tidigare. För att kunna anpassa arenan till fler idrotter gjorde man delar av läktarplatserna mobila. En restaurang byggde i asnlutning till a-hallen med utsikt över Luleälven. En stålkonstruktion ordnades som ersatte de gamla betongramarna som höll upp allen. Även ett helt nytt tak byggdes på arenan som håller för tyngre snölaster. Tack vare ombyggnationen är arenan idag mycket billigare i drift med bland annat lägre energikostnad.

Tanken var först att arenan skulle döpas om till Pontus Arena, men efter ett avtal med det lokala elbolaget Luleå Energi den 8 november 2012, så blev arenans namn Luleå Energi Arena.

Konferens, events & mässor

Konferens, events & mässor

Konferens, Events & Mässor
Hemmalag

Hemmalag

Hemmalag
Våra hallar

Våra hallar

Våra hallar